Derfor lægger din hund hovedet på skrå

Hundeejere har haft ret hele tiden – hunde lægger deres hoveder på skrå, fordi de vil vise engagement og kærlighed.

Hunden appellerer til vores inderste følelser

Der findes mange teorier om hundes adfærd, og selvom der er videnskabeligt belæg for de fleste, er der én årsag til, at man aldrig kan være helt sikker: Hunde kan ikke tale – de kan ikke modsige eller bekræfte alle vores ideer om deres følelser.

Der er dog flere eksempler på hundes kropssprog, som er klarlagt gennem grundige undersøgelser.

For eksempel hundens attitude, når den lægger hovedet på skrå. Det ser uendeligt nuttet ud, og hvis den samtidig spærrer sine store, sorte øjne op, er vi fortabte.

Hunden appellerer til vores inderste følelsesregister, når dens hoved ser sådan ud. Herefter kan den komme afsted med meget.

Hovedet på skrå viser, at hunden lytter intensivt til dig

Hundens følelser er lige præcis, som vi forestiller os om den type kropssprog: Den er ekstra opmærksom på dig og vil gerne vise dig empati.

Samme instinktive tegn på indlevelse viser sig hos mennesker. Vi gør ubevidst noget tilsvarende med hovedet, når vi hører et andet menneske fortælle noget følelsesladet. Det er for at tilkendegive forståelse og sympati.

Din hund lægger altså hovedet på skrå for at vise dig, at den holder af dig og gerne vil forsøge at forstå dine motiver.

Nogle forskere mener også, at hundens skråstillede hoved afslører, at den vil lytte ekstra intensivt.

Kilde: Good Housekeeping.