Hundens 6. sans

Din hunds utrolige sanser kan forudsige fremtiden

Din hund har en sjette sans, som kan forudsige utrolige ting – den kan endda redde liv!

Læs om 5 situationer, hvor hundens sans er afgørende.

Flere hundeejere vil formentlig nikke genkendende til disse påstande. Og hvis du selv er hundeejer, har du med garanti allerede oplevet din hunds sjette sans. Det er for eksempel almindeligt, at hunde opsnapper hvis du ubevidst er stresset. Nogen vil endda gå så vidt som at påstå, at hunde kan forudsige død og se spøgelser.

Er du en af tvivlerne, kan disse 5 situationer måske overbevise dig.

  1. Flygter inden et jordskælvet rammer

Flere mennesker i udlandet kan berette om hunde, som er blevet set flygte ud af byer inden et større jordskælv rammer. I Kina specifikt mener de også, at hunde får en stresset og flygtig adfærd kort tid før et jordskælv registreres. Forskere og dyrlæger betvivler dog en konkret jordskælvssans. I stedet mener de, at det er hundens super hørelse, som i virkeligheden spiller ind.

  • Kan forudsige voldsomme storme

Det er en udbredt myte blandt mennesker, at hunde og dyr generelt, kan mærke kommende naturkatastrofer, men passer det?

Når et voldsomt uvejr med lyn og torden, er på vej ind over land, bliver der på landjorden skabt elektromagnetiske spændinger, som videnskaben mener, hunde kan opfange. Hunde har altså en sjettesans for uvejr. Desuden er det også fysisk muligt for hunde at høre torden på mange kilometers afstand så bliv ikke overrasket, hvis din hund reagerer på et uvejr, som endnu ikke er sket.

  • Hunde kan fornemme sygdomme

Når et menneske og en hund har et tæt bånd og et gensidigt forhold, sker der utrolige ting – hunde kan for eksempel opsnappe sygdom hos sin ejer.

Mange sygdomme, herunder visse typer af kræft, afgiver en lugt, som hunde kan registrere og tolke med deres lugtesans. Så hvis din hund pludselig sniffer intensivt på et bestemt område på din krop, bør du måske søge lægehjælp og hellere en gang for meget end en gang for lidt.

  • Hunde kan hjælpe ved krampeanfald

Arbejdshunde som er specialtrænet, har eksisteret i flere årtier, men hundene bliver hele tiden bedre og dygtigere. I dag kan specialtrænede hunde fornemme, hvornår et krampe eller Epilepsianfald er på vej – og det er på grund af deres sjette sans!

Disse hunde skal i hverdagen hjælpe de mennesker, som til daglig kæmper med kroniske sygdomme og lidelser.

  • Din hund har en sjette graviditetssans

Det er videnskabeligt bevist, at hunde kan fornemme og sanse alle de processer, som en kvinde gennemgår under sin graviditet. Lige fra de tidlige måneder til fødslen, kan din hund mærke dine fysiske og psykiske oplevelser og belastninger. Det siges endda, at hunde kan forudsige, hvornår en kvinde går i fødsel – her skal du holde øje med små symptomer, som urolighed og et øget behov for beskyttelse.

Kilde: heartdogs.com