7 gode grunde…

7 videnskabeligt beviste grunde til at have en hund

Kilde: Time

http://www.idenyt.dk/tips­og­tricks/7­videnskabeligt­beviste­grunde­til­at­have­en­hund/

Hunden har været menneskets tro følgesvend i mere end 20.000 år. Og nu har forskere oven i købet bevist, at en hund øger din livskvalitet. Læs hvorfor her.

Forskere beviser, at hunde er gode familiemedlemmer

Hunden er loyal, beskyttende og altid glad for at se dig – hvad kan man mere ønske af et andet væsen?

Mennesket og hunden har fulgtes ad, lige siden vi vandrede over sletterne iklædt bjørneskind. Der er fundet arkæologiske beviser på, at hunde har været – om ikke kæledyr – så i hvert fald gode hjælpere for mennesket for mere end 20.000 år siden. De to arter er knyttet uløseligt sammen.

Amerikanske forskere har lavet undersøgelser, der klargør forskellene mellem familier med og uden hunde, og noget tyder på, at hundene giver en ekstra og meget positiv dimension til livet.

Så hvis du skal overbevise din hustru, mand, kæreste eller andre om at anskaffe en hvalp, er alle de videnskabelige argumenter her:

7 overbevisende grunde til at anskaffe en hund

1. Hundeejere har det sjovere end katteejere

Mennesker, som ejer hund, ler mere end katteejere, konstaterer en undersøgelse lavet af et stort amerikansk dyremagasin.

En lang række mennesker blev spurgt, hvor ofte de morede sig og hvorfor, og det viste sig, at hundeejere tilsyneladende havde større grund til latter – på grund af deres kæledyr. Hunde er mere nærværende over for mennesker end katte, og der er simpelt hen flere muligheder for at have det sjovt sammen.

2. Hunde er loyale hele livet

Hunde som del af menneskets flokke kan dateres tilbage til mere end 20.000 år siden. Hunde nedstammer fra ulve, som er flokdyr med meget stærke bånd flokkens medlemmer i mellem. Det er denne mentalitet, som giver hunden sit trofaste gemyt. Den opfatter familien som sin flok og er evigt tro mod medlemmerne.

3. Du bliver mere social med en hund

Hvis du allerede har hund, ved du, hvad vi taler om. Hundeejere har større tilbøjelighed til at tale med fremmede mennesker end andre, og hunden er omdrejningspunktet. Når man går tur med sin hund og møder andre i samme situation, falder man naturligt i snak på en måde, som ikke ville ske, hvis man for eksempel var alene i bussen. Hunde appellerer i langt de fleste tilfælde positivt til mennesker, der kommer forbi. Engelske studier af hundeejeres adfærd blandt andre mennesker har tydeligt vist, at de er mere sociale og omgængelige.

4. Hunde modvirker allergi hos børn

Det er bevist, at børn, som vokser op med hunde, ikke har så stor risiko for at udvikle astma og allergi. Hundens ‘støv’ giver en gradvis vaccination af barnet, som derfor er mere robust. Det har undersøgelser på mus vist.

5. Vi er mere aktive med hunde

Igen – det er ikke bare noget, vi påstår. Adskillige seriøse forskningsprojekter viser, at hunde sørger for at holde mennesket aktivt og sundt hele livet.

Hundeejere er i bedre form, og det er ikke svært at regne ud hvorfor. En eller to daglige gåture gør hele forskellen, og når det netop er noget, som gentager sig uanset årstid og vejr, bliver turen en livsforlængende aktivitet for mennesket.

6. Hunde giver os et kald

Især sent i livet kan en hund være det, der får os til at stå op om morgenen. Flere psykologiske undersøgelser af ældre og deres mentale tilstand viser, at hunde er en støtte og udvider horisonten for mennesker, som måske ellers ville være ensomme.

7. Hunde giver os tryghed

Når man har en hund ved sin side, både indenfor og udenfor, føler man sig meget mere tryg, selv hvis det ikke er en stor vagthund.  Hunde er loyale følgesvende, som vil gøre alt for dig, og du får samtidig en bedre udstråling af selvtillid og ro.

29 oktober 2015

Mette Nexmand